Nyheder

Stereolab samler op. Igen

Man må bestemt lade de engelsk-franske lounge-krautrockere i Stereolab, at de aldrig har ligget på den lade side. Der går sjældent ret lang tid mellem albumudgivelserne – som altid er omgivet af et væld af 7″-singler og ep’er.

Når man er så produktive, er der nærmest til enhver tid basis for at lave en opsamlingsplade – og det gør Stereolab så nu for tredje gang på et års tid. Sidste forår var det Oscillons From the Anti-Sun, der samlede en lang, lang række af uopdrivelige numre, og tidligere i år kom så Fab Four Suture, der var en opsamling af seks Stereolab-singler fra det seneste års tid.

Den nye opsamling, der udkommer 22. august, får titlen Serene Velocity og samler sammen på bandets produktion i de 10 år fra 1994 til 2004, hvor bandet udgav på Elektra Records. Pladen rummer med andre ord numre fra hovedværker som Emperor Tomato Ketchup og Dots and Loops – og tracklisten er som følger:

1. Jenny Ondioline (Part 1)
2. Crest
3. French Disko
4. Ping Pong
5. Wow and Flutter
6. Cybele’s Reverie
7. Metronomic Underground
8. Percolator
9. .Brakhage
10. Miss Modular
11. Infinity Girl
12. Come and Play in the Milky Night
13. Space Moth
14. Double Rocker
15. Vonal Declosion
16. …Sudden Stars

Alle rygter om at der skulle være en opsamling på vej, der samler op på opsamlingerne, lader indtil videre til at være uden hold i virkeligheden.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar