Nyheder

Tys Tys uropfører nyt værk til jazzfestival

I foråret fik Tys Tys-frontkvinden Maria Laurette Friis en henvendelse fra Statens Kunstfond, der gerne ville have hende til at komponere et værk specielt til 2006-udgaven af Copenhagen Jazz Festival.

Det kunne hun godt tænke sig, men på betingelse af at arrangørerne fandt et godt indendørs spillested. Det blev Hofteateret, der ligger sammen med Teatermuseet tæt på Christiansborg – og så kunne Friis ellers kaste sig ud i arbejdet med at komponere.

Resultatet får publikum mulighed for at høre mandag d. 10. juli, hvor Friis og resten af Tys Tys samt den (har vi hørt) prominente amerikanske theremin-spillerske Pamelia Kurstin spiller værket to gange i løbet af aftenen.
Og derudover er der ikke afsløret ret meget andet – f.eks. er værkets titel endnu ikke offentliggjort.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar