Nyheder

Mogwai har travlt med filmmusik

Da de skotske postrockere Mogwai for nogle måneder siden indviede Undertoner i ønsket om at se Hugh Grant snigmyrdet, fortalte bandet også, at de vældig gerne ville lave filmmusik. Det mål er vist ved at være opfyldt.

Lige nu er der hele tre filmsoundtracks på vej med Mogwais fingeraftryk på. Først og fremmest har de lavet musik til en portrætfilm om fodboldgeniet og skallesmækkeren Zidane – et projekt, der ikke undrer, i og med at fire af de fem medlemmer er store fodboldfans.

Mere besynderligt virker det, at Mogwai har to numre fra Mr. Beast med på soundtracket til den nye spillefilmsudgave af 80’er-klassikeren Miami Vice. Mens det ikke har ført til det helt store arbejde for skotterne bare at aflevere et par numre, kommer de til at yde en lidt større indsats i et andet projekt.
Darren Aranofsky, der bl.a. instruerede det mismodige narko-drama Requiem for a Dream, har nemlig hyret skotterne til at lave musik til sin nye film The Fountain.

Måske får vi noget af den musik at høre i Pumpehuset d. 16. september, når Mogwai, som vi tidligere har rapporteret, spiller dér.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar