Nyheder

Squarepusher siger hej til alt i oktober

En af veteranerne hos det velestimerede engelske label Warp har et nyt album parat til os. 16. oktober slipper Tom Jenkinson alias Squarepusher nemlig Hello Everything, der er hans syvende fuldlængdealbum.

Sidst Squarepusher udgav ny musik, var i marts 2004 med albummet Ultravisitor (hvis coverfoto antydede, at Jenkinson var Kasper Eistrups ukendte bror), og det er første gang i hans karriere, at han har været stille så længe.

Indtil videre er der ingen offentliggjorte detaljer omkring albummets længde eller trackliste. Dog er det helt sikkert, at et af numrene hedder “Modern Bass Guitar” – dét kan nemlig høres, hvis du besøger forsiden hos Warp.

Ud fra dét at dømme er der ikke så meget nyt under solen hos Squarepusher: lynhurtig jungle med hældning mod det let fjollede. Imidlertid siger rygterne i den globale sladderdatabase, som går under navnet internettet, at resten af albummet er langt mere neddæmpet og har mere fokus på melodier end de tidligere Squarepusher-plader.

Og hvis I vil have flere (og endnu mere udokumenterede) rygter, skulle titlen på pladens afslutningsnummer, “Goodbye Everything”, hentyde til, at dette er Jenkinsons uigenkaldeligt sidste electronica-plade. Ja-ja, lad os nu se.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger