Nyheder

Dälek kommer til Danmark igen

Hvis nu My Bloody Valentine og Public Enemy for 15 år siden havde stødt ind i hinanden i en cementgrå forstad og havde bestemt sig for at lave et band sammen, ville amerikanske Dälek langtfra have været så unik en størrelse på musikscenen, som tilfældet er.

Men Kevin Shields fik (så vidt vides) aldrig den idé at ringe til Chuck D eller vice versa, og derfor er den Newark-duoen Dälek temmelig banebrydende med sit mix af støjrock og hiphop.

Det har det danske koncertpublikum fået glæde af to gange inden for de sidste otte måneder – dels på Musikcaféen i Århus, dels på årets Roskilde Festival – og til september kommer den tredje (og fjerde) mulighed så. Dälek tager nemlig på turnéen i Europa, og det får både aalborgenserne og københavnerne fornøjelse af.

D. 12. september kan Jomfru Ane Gade-stamgæsterne passende tage et smut over for at få et kulturchok i Kattesundet, hvor Dälek spiller på 1000fryd. Derefter snupper duoen så tre dage i Finland for så at vende tilbage til Danmark d. 16. september, hvor det er Loppen, der lægger scene og vægge til.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar