Plader

Headlights: Kill Them With Kindness

Skrevet af Theis Ørntoft

Headlights lægger med debutalbummet Kill Them with Kindness sikkert til i havnen for følsomme indiepop-bands, der giver sørgmodig, men catchy popmusik en lettere alternativ kant, hvad angår såvel arrangement som produktion. Elegant, smukt og kun momentvis anonymt.

Amerikanske Headlights udgav sidste år ep’en The Enemies EP uden at få den store opmærksomhed. Nu er bandets fuldlængde-debut Kill Them With Kindness så en realitet, og det er nok tvivlsomt, hvorvidt den vil føre Headlights til rigdom og berømmelse verden over.

Men manglende salgstal hænger jo ikke nødvendigvis sammen med manglende kvalitet, endsige potentiale, og det er bestemt heller ikke tilfældet med Headlights og deres debutplade. Her er nemlig tale om en håndfuld fængende, bittersøde popsange med en kant af skramlende elektronik, skønne strygerarrangementer og en smuk pige(-vokal) i front. Hvis det lyder velkendt, og hvis dine tanker f.eks. falder på canadiske Stars, er du godt på vej.

Headlights har nemlig mange lighedspunkter med de romantiske canadiere, men orkestret formår alligevel at bevare sin musikalske integritet og styre skuden uden om de flotteste koralrev, for sangskrivningen, arrangementerne og produktionen er temmelig selvstændig. Headlights påberåber sig ikke avantgarde eller udforskning – men det virker heller ikke som missionen. Tværtimod lader de til at have det fint med at spille deres flotte melodier uden de store forhindringer eller undersøgelser på vejen.

Pladen starter helt mesterligt. “Your Old Street”, “TV” og “Put Us Back Together” er tre fantastiske sange, hvoraf særligt sidstnævnte går lige i systemet med hvirvlende trommer, distortede guitarer, en bund af strygere og endelig Erin Feins fine, fine vokal i front, hvorfra den synger sig lige ind mellem anonymitet og skønhed. Sangen er en fantastisk ørehænger og absolut pladens bedste. Dens spændevidde er kompleks, og den rummer en sælsom diversitet af sindsstemninger.

Det er ofte, når bands som Headlights sætter tempoet ned og fremviser de mere eftertænksomme aspekter, at det afsløres, hvorvidt der er en mere tungtvejende substans i sangene, og om materialet og arrangementerne vedkommende nok til at række ud over middelmådigheden. I Headlights’ tilfælde opstår der ikke decideret kritiske situationer. Sange som “Pity City” og “Songy Darko” kalder ikke på nogen revolution, men mindre kan også gøre det – hvilket er tilfældet her. I de stille stunder formår Headlights nemlig at fremmane en række relativt komplekse og stemningsmættede kompositioner. Det er behageligt uden at blive overfladisk – og melankolsk uden for alvor at blive rørende.

I passager bliver Kill Them With Kindness således en kende anonym. En sang som “Hi-Ya!” flirter med et stemningsbillede, som i værste tilfælde kunne findes hos svenske The Sounds, med en lidt for opskruet feeling og en meget veloplagt synthfigur som bærende melodikraft. Man fornemmer dog alligevel en dybde, som det svenske råbe-band aldrig har fundet.

Der er bestemt numre på Headlights’ debutalbum, hvor tingene kører en kende på autopilot. Også i produktionen savner man indimellem lidt vovemod, men det ændrer ikke på, at Kill Them With Kindness kan anbefales til alle med kronisk længsel efter det næste bittersøde indiekick.

★★★★☆☆

Skriv et svar