Nyheder

Svensk undersøgelse: Bands er for dyre

En gruppe forskere på Handelshøjskolen i Gøteborg har, i samarbejde med forskere i resten af Europa, Canada og Australien, gennemført en tilbundsgående analyse af 15 svenske festivaler, og konklusionen er klar: Det blevet for dyrt at hyre bands.

Denne herre har næppe trukket priserne nedad

“Udviklingen hænger sammen med det dalende pladesalg, men også med monopoliseringen af pladeindustrien. Honorarer og omkostninger for lyd og lys stiger derfor uforholdsmæssigt mere end andre ting,” fortæller Mia Larson fra Handelshøjskolen i Gøteborg til svenske Dagens Nyheter.

I rapporten, der over de næste år også kommer til at afdække festivaler i de andre deltagende lande, har en enkelt festival – “Piteå dansar och ler” – oplevet en stigning på hele 100 procent over en femårsperiode.

Det er endnu ikke klart om undersøgelsen vil omfatte Danmark, men mon ikke der er en festival-chef eller to herhjemme, der vil skrive under på, at det er blevet alt for dyrt at hive rockhistoriens dinosaurer ud på scenerne?

Læs konklusionen på rapporten hér.

Om skribenten

Martin Thimes

Skribent og webansvarlig

martin.thimes@undertoner.dk

 

Biografi: Min fars begejstring for Dire Straits smittede af i en tidlig alder, og siden teenagetidens morbide glæde ved at tildele klassekammeraterne øgenavne efter karakterer fra Nick Caves Murder Ballads-univers har musikken været et fast omdrejningspunkt. Den foreløbige kulmination er et mislykket møde med et medlem af Animal Collective, hvor min båndoptager gik i stykker. Det interview blev aldrig skrevet, men til gengæld har jeg skrevet meget andet. Både for et mindre Århus-baseret gratisblad, et Berlinermagasin samt nu for Undertoner.

 

Det lytter jeg til for tiden:

Skriv et svar