Nyheder

Afghan Whigs gendannes

Afghan Whigs er tilbage. Det blev annonceret i fredags på theafghanwhigs.com.

Bandet valgte ellers at opgive deres foretagende i 2001 med den begrundelse, at den geografiske afstand mellem bandmedlemmerne var for stor. Sideløbende dannede Greg Dulli bandet Twilight Singers som et andet afløb for sine kreative kræfter, hvilket har resulteret i fire plader, senest Powder Burns som udkom tidligere i år.

Om medlemmerne i Afghan Whigs påny er flyttet tilstrækkeligt tæt på hinanden, eller om Greg Dulli ligger inde med tilpas stærkt materiale, der tåler af følge efter fremragende plader som Gentlemen, Black Love og 1965, vides endnu ikke. Sagen er dog, at Afghan Whigs mødes om to uger for at øve på nyt materiale. Det skal bruges til en Afghan Whigs-opsamling, som får den sigende titel Unbreakable, og som udgives på Rhino Records tidligt inde i 2007.

Hvorvidt fremtiden byder på en ny fuldlængde fra Afghan Whigs er endnu for tidligt at sige, men lad os da krydse fingrene. I mellemtiden er Twilight Singers i fuldt virke med koncerter oven på Powder Burns (de besøgte bl.a. København i august).

Læs Undertoners anmeldelser af:
Twilight Singers: Powder Burns
Greg Dulli: Amber Headlights

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar