Nyheder

Bibelske plager: Rufus, Eno, Scott Walker

Kildeangivelser er normalt ikke noget, danske musikmedier benytter sig af – så lad os for en gangs skyld være præcise: 2. Mosebog, kapitel 7-11.

Hér finder vi nemlig historien om, hvordan Herren lod i alt 10 plager ramme det egyptiske folk, fordi Farao ikke ville lade Moses og resten af israelitterne slippe ud af deres tilværelse som slaver for egypterne. Og med ‘plager’ er der ikke tale om hold i nakken eller lidt ondt i maven – næ, vi snakker sværme af myg og fluer, pest, bylder og drab af landets førstefødte. Med meget mere.

Det har filminstruktøren Penny Woolcock lavet filmen The Margate Exodus om, og den får et soundtrack med på vejen. Og det er her, det bliver spændende.

Soundtracket er samlet på albummet Plague Songs, der d. 2. oktober udkommer på selskabet 4AD. Og vi tillader os – uden at henvise til Det Gamle Testamente – at mene, at det er nogle ganske interessante navne, der er med.

1. Klashnekoff: Blood
2. King Creosote: Relate the Tale
3. Stephen Merritt: The Meaning of Lice
4. Brian Eno & Robert Wyatt: Flies
5. Laurie Anderson: The Fifth Plague
6. Cody ChesnuTT: Boils
7. The Tiger Lillies: Hailstones
8. Imogen Heap: Glittering Cloud
9. Scott Walker: Darkness
10. Rufus Wainwright: Katonah

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar