Nyheder

Efterklangs label udgiver endnu en japaner

Sidste efterår udsendte Efterklangs eget label, Rumraket, albummet Human Is Music fra trioen Cacoy. Siden har Rumraket sørget for, at Cacoy-sangerinden Saya har spillet i Danmark med sin duo Tenniscoats, hvilket de gør igen i København d. 10. oktober.

Og nu kommer der mere japansk musik fra Rumraket. Takuji Aoyagi, der udgiver under navnet Kama Aina, udsender nemlig albummet Club Kama Aina via Efterklangs label. Kama Aina hører ligesom Tenniscoats og Maher Shalal Hash Baz til på den japanske folkpop-scene – en scene, som ifølge Efterklangs Rasmus Stolberg sprudler.
“Der er så meget god musik derovre, at man kan blive helt svimmel! Der er masser af en slags naiv folkpop, der i alle tilfælde viser sig nærmest at have avantgardistiske træk, når man lytter efter,” forklarer han til Undertoner.

Kontakten til Kama Aina er blevet formidlet af de skotske indiepop-veteraner The Pastels, som udgav den første Kama Aina-plade. “De havde set, vi havde udgivet Cacoy-albummet, så de syntes, vi var et godt bud, når de nu selv havde for travlt med at lave en ny plade,” fortæller Rasmus Stolberg.

Der er p.t. ingen planer om, at Kama Aina kommer til Danmark for at spille. Så indtil videre må vi nøjes med Club Kama Aina, der udkommer d. 30. oktober og har følgende trackliste:

1. Hotaru
2. Wedding Song
3. Cubali Street Scene
4. Millport
5. Car Song
6. Mud Cat
7. Club Kama Aina
8. Glasgow Sky

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar