Nyheder

Sugarcubes genforenes

Sugarcubes er sammen igen for at give koncert i Reykjavik oven på deres 20-års-jubilæum.

Björk blev først kendt som sanger i den islandske avant-popgruppe Sugarcubes i midt-80’erne, men det var først, da hun påbegyndte sin egen solokarriere efter Sugarcubes endeligt i 1992, at populariteten virkelig tog fart.

For omkring 20 år siden udsendte Sugarcubes deres første single, “Birthday”, på deres eget label Smekkleysa SM. Denne udgivelse blev starten på en strålende karriere for Sugarcubes, som i den grad kickstartede den islandske musikeksport.

For at fejre dette jubilæum gendannes Sugarcubes for en enkelt koncert i Reykjavik den 17. november. Det bliver altså første gang, at den islandske sekstet står på scenen sammen i 14 år.

Alt overskud fra koncerten går til Smekkleysa SM, som fortsat arbejder nonprofit for at sikre bedre vilkår til islandske musikere og kunstere.

Hvorvidt Sugarcubes har planer ud over denne ene koncert, forlyder der ingen meldinger om. Endnu er der heller ingen oplysninger om billetsalg.

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar