Nyheder

Cat Power med på nyt album fra El-P

I 2002 toppede chefen for det kompromisløse hiphoplabel Def Jux, El-P, rigtig mange årslister hos både hiphop- og mere rockorienterede medier på grund af sit soloalbum Fantastic Damage. Sådan cirka lige siden da har hans soloalbum nr. 2 haft prædikatet “længe ventet”.

I omkring et års tid har El-P arbejdet på I’ll Sleep When You’re Dead, og nu er indspilningerne ved at være færdige. El-P beskriver for tiden det sidste arbejde med pladen på sin blog.

I sidste uge offentliggjorde han så en omfangsrig gæsteliste til albummet: Trent Reznor, Aesop Rock, Tunde Adebimpe fra TV on the Radio, The Mars Volta, James McNew fra Yo La Tengo og … Cat Power!
I et interview med amerikanske Pitchfork lover El-P, at der ikke bliver tale om deciderede gæsteoptrædener – snarere om en lillebitte smule hjælp hist og her.

Nok har El-P været dybt begravet i arbejdet med I’ll Sleep…, men han har dog fanget, at det er moderne at bruge Myspace. Så dér kan man høre et af numrene fra den nye plade, som det er planen, at Def Jux udsender d. 6. marts.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar