Plader

Gob Squad: Far Beyond Control

Leder du efter lige-på-og-hård punkrock uden dikkedarer og afstikkere, er danske Gob Squads nye plade værd at tjekke ud. Men hvis du er på udkig efter lidt selvironi eller bare nogle fængende melodier, står Far Beyond Control i et noget ringere lys.

I pressematerialet, der følger med Gob Squads nyeste udgivelse, albummet Far Beyond Control, fortælles der, at bandet spiller »aggressiv punkrock med fokus på den fængende melodi.« Linjen indeholder i hvert fald ét sandt udsagn: Bandet spiller ganske rigtigt hidsig punkrock, men det med de fængende melodier kan man godt tillade sig at sætte spørgsmålstegn ved.

Gob Squad har eksisteret siden 1999 og udgav deres første album i 2004. Siden starten har de turneret både Danmark og Tyskland tyndt, bl.a. med bands som Volbeat og Raunchy. I forhold til nævnte bands er Gob Squad betydeligt mere punkede i udtrykket og befinder sig tættere på regulær rock end metal. Deres musik er meget strømlinet og ikke præget af indfald fra andre musikstile.

Bandet har en typisk kvartet-sammensætning: to guitarer, en bas, et trommesæt og vokal. Udtrykket i sangene er klassisk punkrocket uden mange dikkedarer og pudsige indfald. Numrene er fyldt med energi og tempomæssigt ens, og de præges af dominerende guitarriffs.

På denne måde holder pladen en ren linje fra første til sidste nummer, men denne tilgang bevirker, at pladen fremstår ensformig og uden overraskelser. Stemningen er meget alvorlig, men man savner en smule selvironi og humor undervejs.

Sangene er monotone og adskiller sig ikke synderligt fra hinanden i opbygning, eksekvering og tekstmæssigt indhold. Teksterne virker overfladiske og ofte præget af en påtaget vrede eller centreret omkring forspildte drømme og muligheder.

I åbningsnummeret “Suburban Harmony” klages der eksempelvis over livet i forstæderne, meningsløsheden og andre lidt fortærskede emner. Et nummer som “David vs. Goliath” viser dog spændende momenter og lader skabelonen blive brudt med bl.a. temposkift og mellemspil, hvilket man generelt savner på pladen.

Det musikalske håndværk kan der ikke sættes en finger på. Bandet fremstår som kompetente inden for genren, og scorer point på deres ihærdighed og konsekvente stil. Dette bevirker, dog at pladen primært henvender sig til punkrock-purister – og sandsynligvis ikke mange andre.

★★★☆☆☆

Skriv et svar