Nyheder

Recession06 i Århus næste weekend

For hvert år bliver Recession-festivalen i Århus mindre og mindre. 2006-udgaven, der løber af stablen i den kommende weekend, strækker sig i modsætning til de tre tidligere festivaler blot over to dage. Og det betyder naturligvis, at der er færre navne på programmet.

Men kvaliteten er ikke nødvendigvis proportional med antallet, og der er i hvert fald mulighed for at få tilfredsstillet mange forskellige musikalske smagsløg ved årets festival.

På den poppede front er der engelske Conrad Lambert, der er bedre kendt under navnet Merz, og som sidste vinter udgav den melankolske plade Loveheart.

Er man mere til hiphop, vender snart pladeaktuelle El-P tilbage til Århus. Sidst han optrådte i den jyske hovedstad, var ved sidste års udgave af Recession, hvilket vores udsendte bedømte således.

Hvad angår electronica (m.m.m.), er det værd at bemærke, at amerikanske Keith Fullerton Whitman spiller to koncerter ved festivalen. Først under sit beat-orienterede alias Hrvatski og senere under sit eget navn.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar