Nyheder

Dansabel ep på vej fra System

Der er gået mere end fire år siden den seneste regulære udgivelse fra trioen System. Alle de tre medlemmer – Jesper Skaaning, Thomas Knak og Anders Remmer – har udgivet solomateriale siden dengang, og i ny og næ har de ladet et enkelt nyt System-nummer dryppe ud på en opsamling.

Men til januar kommer der så endelig en hel ep fra triumviratet. Den udkommer på Rumpistols selskab Rump Recordings og kommer til at hedde Tempo. En titel, der ifølge Thomas Knak gav sig selv, i og med at de fire numre er hurtigere, end vi er vant til fra Systems side.

Knap så umiddelbart gennemskuelig er den beskrivelse, Knak giver Undertoner om, hvordan ep’en kommer til at lyde:
“Eftersom vi det sidste år har været ramt hårdt af dubstep-feber, har vi syntes, det var sjovt at arbejde mere med selve bunden i bassen og inkorporere de shufflede twostep-beats, som dubstep kommer fra,” forklarer han og fortsætter: “Der er på ingen måde tale om dubstep, og vores numre er mere i et house-tempo, uden at vi er house af den grund… Der er snarere tale om et blandingsbatteri, hvor vi afprøver genrens muligheder blandet med vores bløde brilleabe-electronica.”

Hmm, der er vist ikke andet at gøre end at vente på Tempo, som Rump Recordings beskriver som overraskende dansabel.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar