Nyheder

Low er voldelige på ny plade

Der har ofte ligget en subtil uhygge i Lows stilfærdige musik, som i hvert fald kan give nervøse trækninger hos folk med angst for tomme rum. Efter nytår tager trioen imidlertid skridtet fuldt ud og trække gruen og rædslerne helt frem i billedet, når de udgiver deres ottende fuldlængdealbum.

Endnu er der ikke sat nogen præcis udgivelsesdato på pladen, der får titlen The Violet Path, men det skulle være ganske vist, at pladen udkommer i løbet af vinteren.

Der er endnu ikke nogen endelig trackliste til albummet, men en del af de titler, der foreløbig er offentliggjort, er ikke for sarte sjæle: “Murderer”, “Breaker”, “Violent Past” og “Hatchet”. (Og “Pretty People”, men den titel er der ikke så meget blod over.)
“It’s all about killing,” siger forsanger Alan Sparhawk til Pitchforkmedia.com om det nye album – uden i øvrigt at kunne forklare, hvor alt det voldsomme kommer fra.

The Violet Path er Lows første album siden januar 2005, hvor de udgav The Great Destroyer, og det bliver gruppens første regulære udgivelse, siden bassisten Zak Sally for et års tid siden forlod bandet.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar