Plader

Alexisonfire: Crisis

Der er ikke meget nyt under solen hos canadiske Alexisonfire. De er vrede og frustrerede, og de spiller deres blanding af punkrock og nu-metal på hård og aggressiv vis. Temmelig trættende i længden.

Nærmest på automatpilot blev bandet i første udkast til denne anmeldelse kaldt amerikanske. Dette skyldtes deres nærmest ærke-amerikanske lyd og stil, som simpelthen emmer af vred og frustreret amerikansk ungdom. Efter nærmere research og et opslag i et atlas blev bandet afsløret som værende fra Canada. Så fingerspidsfornemmelsen var ikke helt ved siden af. Så lad os sige, at vi har at gøre med en typisk nordamerikansk sound.

Alexisonfire spiller på Crisis, der er kvartettens tredje album, en skønsom og aggressiv version af nu-metal og punkrock, hvor der veksles kraftigt mellem intense udladninger af guitarkaskader, og stille øjeblikke, hvor der skrues ned for støjen op for fokuset på vokalen. En standardopskrift for masser af rockmusik siden 90’erne, der følges i flere numre, f.eks. “This Could Be Anywhere in the World”.

Hvad der skiller Alexisonfire ud fra andre ligesindede bands, er canadiernes skiftevise brug af ordinær sang og mere aggressiv, nærmest growlende vokal, der begge optræder i løbet af samme nummer. Overordnet er bandet en tand mere aggressive og heavy-orienterede på mange numre end normalt inden for nu-metal-genren.

Alexisonfire er imidlertid svære at placere i én specifik genre. Til tider lyder de som arvtagere efter Helmet; “You Burn First” ville ikke lyde videre malplaceret på et Deftones-album, mens “We Are the end” er kompromisløs punkrock med mild growl.

Generelt er det svært at sætte en finger på håndværket. Det er udført og produceret efter bogen, lyden er komprimeret kraftigt, så f.eks. guitarerne fremstår som en mur af lyd, og numrene er energifyldte, men sjældent overraskende. Den aggressive halv-growlende vokal bliver hurtigt en anelse trættende, og lyden føles ensformig i længden.

Pladen kan derfor bedst anbefales til personer, der leder efter en mere aggressiv udgave af nu-metal og punkrock, end hvad der spilles i radioen. Andre vil højst sandsynligt ikke blive fanget ind i dette univers af noget, der mest af alt lyder som teenage-frustration.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar