Nyheder

Dokumentarfilm om The Notwist

For fire år siden dukkede tyske The Notwist op nærmest ud af det blå og blev anmelderyndlinge takket være albummet Neon Golden. Pladen ramte plet i en tid, hvor indietronica var det hippeste blandt alle de hippe modeord i musikverdenen.

I løbet af de seneste år er dokumentarfilm ligeledes blevet noget af det hotteste hotte, både i filmverdenen og i journalistkredse. Og med den efterhånden veltrænede sans for at ramme de rette trends har The Notwist nu en dvd klar, hvorpå hovedindholdet er en 90 minutter lang dokumentar om indspilningerne af Neon Golden.

Filmen er lavet af instruktøren Jöerg Adolph, og traileren kan ses hos nogle andre, der er über-moderne, nemlig Youtube.
Dvd’en rummer i øvrigt også den tog-fikserede video til “Pilot” samt Jörg Adolphs 92 minutter lange film Channel Swimmers, der overraskende nok handler om folk, der svømmer tværs over Den Engelske Kanal – en film, som The Notwist har lavet musik til.

Og netop det der med at komponere er Weilheim-bandet i fuld gang med i øjeblikket. Det forlyder i al fald, at d’herrer er i gang med at forberede en ny The Notwist-plade. Men hvornår den kan være klar, er der intet nyt om.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar