Nyheder

Kunststyrelsen elsker Band Ane

Forleden lykkedes det Politiken at kåre hhv. Red Hot Chili Peppers og Kim Larsens nye plader som årets allerbedste plader. Og når Erik Jensen m.fl. tilmed vælger Thåströms album fra 2005 som nr. fem på 2006-listen, er det alt i alt meget svært at undertrykke lysten til at bede samfulde musikjournalister på Rådhuspladsen tage sig sammen.

Men alligevel aner man håb forude, når listen over de bedste danske plader ikke blot rummer Murders andet album, men også Band Anes debutplade Anish Music.
Og det er faktisk frk. Østergaard fra Skørping, som den her nyhed egentlig skal handle om. For Kunststyrelsens tonekunstudvalg har traditionen tro netop præmieret en række “kunstnere, der hver især har sat deres præg på den danske musikhimmel med særligt markante værker og udgivelser i det forgangne år”, som styrelsen formulerer det.

Hver præmie er på 50.000 kr., og Band Ane er den eneste egentlige debutant (Trentemøller har efterhånden udgivet musik under eget navn i et par år), der har fået Kunststyrelsens økonomiske skulderklap i år. Vi ønsker mange gange tillykke. Resten af listen kan ses hos Kunststyrelsen.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar