Nyheder

Björk på Roskilde ’07

Roskilde Festival har netop offentliggjort, at den islandske sangerinde skal spille til sommer.

I sidste uge var det Red Hot Chili Peppers, og i denne uge disker Roskilde Festival op med Björk som hovednavn på sommerens festival – ifølge festivalen hendes eneste optræden i Skandinavien.

Oven i en liveoptræden kan Björk-fans se frem til en ny fuldlængde fra den islandske alfepige. Björks hjemmeside melder nemlig om en plade, der byder på spændende samarbejder med bl.a. Antony Hegarty fra Antony & the Johnsons, Lightning Bolt-trommeslager Brian Chippendale, kora-mesteren Toumani Diabaté samt Timbaland. Afropop, jazz, støjrock og hiphop? Ja, hvorfor ikke.

Udgivelsesdato for pladen kendes endnu ikke.

Roskilde Festival finder sted i perioden 1. – 8. juli 2007.

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar