Nyheder

Dinosaur Jr. klar med ny plade til maj

Blækket er endnu ikke tørt, efter Dinosaur Jr. har underskrevet pladekontrakten for deres 8. plade, der kommer til maj.

Det er ikke længere den store nyhed at gendanne sit gamle band blot for at turnere. Næ, hvis man skal gøre en seriøs sag ud af det, skal man vel også lave en ny plade? Dog er det forståeligt, at mange bands tøver med sådan et tiltag. Hvis f.eks. Pixies nu valgte at gøre alvor af deres trusler med at indspille materiale til en ny fuldlængde, hvilke fans ville så – kom så, hånden på hjertet(!) – tro, at bandet ville være i stand til at levere noget, der er bare tilnærmelsesvist lige så godt som tidligere plader?

Nu skal vi heller ikke fortabe os i detaljer om det forkerte band, for denne nyhed handler om Dinosaur Jr.

Og der er så sandelig nyt at berette om de gamle støjrockhelte. Undertoner har tidligere fortalt, at bandet er opstået i sin oprindelige konstellation, og nu viser det sig, at de unge dinosaurere også har en plade på vej.

Den hedder Beyond og har en planlagt udgivelsesdato, der lyder den 1. maj. Dinosaur Jr. har nemlig for ganske nylig underskrevet en pladekontrakt med det amerikanske label Fat Possum.

Derudover planlægger bandet i samme måned at udgive en live-dvd med optagelser fra bandets genforeningsturné sidste år.

Og så til det lettere besynderlige tiltag. I februar sender Nike (ja, tøjmærket!) en Dinosaur Jr.-sko på markedet. Så kan vi i mellemtiden spekulere lidt over, hvad vi synes om det.

Og her på falderebet skal læseren da ikke snydes for en trackliste til Beyond, som på tidligere plader er præget af simplistiske sangtitler – garanteret med ditto sangtekster. Men så igen, hvem har nogensinde dyrket Dinosaur Jr. for deres tekster?

1. Almost Ready
2. Crumble
3. Pick Me Up
4. Back to Your Heart
5. This Is All I Came to Do
6. Been There All the Time
7. It’s Me
8. We’re Not Alone
9. I Got Lost
10. Lightning Bulb
11. What If I Knew…

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar