Nyheder

Dntel får stort gæstebesøg på ny plade

Til april lander Dntels næste plade, der blandt andet har vokalbidrag fra Conor Oberst (Bright Eyes), Grizzly Bear og Jenny Lewis.

Jimmy Tamborello har mange navne. Førstenævnte er (så vidt Undertoner er orienteret) hans borgerlige navn, hvorimod Dntel er hans kunstnernavn, James Figurine er selvsamme, og Figurine og Postal Service er navnene på projekter, Tamborello er involveret i.

Der er mange navne at holde styr på, men nu skal vi fokusere på Dntel-outputtet, for til april udkommer den længe ventede opfølger til Dntels debutudspil Life Is Full of Possibilities fra 2001. Den har fået titlen Dumb Luck og udkommer på Sub Pop, samme pladeselskab som udgav Postal Services meget succesfulde Get Up.

Life Is Full of Possibilities havde Tamborello besøg af Ben Gibbard i nummeret “œ(This Is) The Dream of Evan and Chan.” Det samarbejde var starten på, hvad der senere skulle blive til Postal Service.

Tamborello har siden fået smag for kollaborationer, for på Dntels kommende plade har han inviteret på må og få. Kun i titelnummeret, som åbner pladen, er det bare Tamborello alene. I alle resterende numre giver diverse gæstemusikere deres besyv med, heriblandt Conor Oberst (Bright Eyes), Grizzly Bear og Jenny Lewis.

Vil du købe Dntels plade til april, går du forgæves i danske pladeforretninger, for Sub Pop har pt. ingen dansk distributør, så det er om at gøre brug af det modefænomen, der kaldes internettet.

Trackliste til Dumb Luck
1. Dumb Luck
2. To a Fault (ft. Grizzly Bear)
3. I’d Like to Know (ft. Lali Puna)
4. Roll On (ft. Jenny Lewis)
5. The Distance (ft. Arthur & Yu)
6. Rock My Boat (ft. Mia Doi Todd)
7. Natural Resources (ft. Fog)
8. Breakfast in Bed (ft. Conor Oberst)
9. Dreams (ft. Mystic Chords of Memory)

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar