Nyheder

Murder på miniturné

Snart kan Murder opleves rundt om i det danske rige, og måske venter Roskilde Festival også?

Foto: white noise

Den danske duo med det morderlige navn kunne sidste år strø om sig med stjerner og positiv omtale fra stort set samtlige musikmagasiner og dagblade på baggrund af deres seneste udspil Stockholm Syndrome. Også Undertoners anmelder havde armene i vejret, da han i oktober uddelte 5 U’er til pladen.

Den positive vibe omkring Murder har bredt sig så meget, at Foreningen af Danske Musikkritikere har nomineret Murder til ’Årets håb’ og Jacob Bellens til ’Årets vokalist’ ved den årlige Steppeulven-uddeling, der løber af stablen den 3. februar. Netop ’Årets håb’ er den måske mest prestigefyldte pris, da den ud over hæder og ære giver en fribillet til Roskilde Festival, hvor vindernavnet skal optræde.

Murder har dog været en sjælden gæst på de danske spillesteder. Men det råder de nu bod på med en senvinter-miniturné, der bringer dem rundt i landet. Ifølge turnéplanen på Murders MySpace-profil kommer de forbi følgende steder:

25. januar – Vanløse Kulturhus, Vanløse
26. januar – Musik Cafeen, København
27. januar – Musik Cafeen, København
2. februar – tba
22. februar – Musik Cafeen, Århus
23. februar – Studenterhuset, Aalborg
25. februar – Dexter, Odense

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar