Nyheder

Nye toner fra Modest Mouse

På bandets Myspace-profil kan du høre den helt nye “Dashboard.”

Hvor mange Isaac Brock-forbindelser skal man nævne i ét åndedrag? Ja, det bliver ikke nemmere med tiden.

Isaac Brock har været omtalt i en del sammenhænge, som ikke har haft meget at gøre med Modest Mouse, Brocks primære musikalske kanal siden 1993. Det er knap tre år siden, at Modest Mouse udgav Good News for People Who Love Bad News – men Brock har bestemt ikke ligget på den lade side.

I 2005 skulle man sørge for at hive luft ind til også at nævne Wolf Parade, som Brock headhuntede til Sub Pop, hvor han tidligere har arbejdet som A&R-medarbejder. Og så producerede han også lige pladen, der i mange indiekredse blev hyldet som noget af det bedste fra det år.

Senere samme år stiftede han pladeselskabet Glacial Pace som datterlabel til Epic (nemlig ja, Modest Mouses label).

I 2007 er det blevet tid til at afsætte ekstra luft til at nævne Modest Mouse påny, for bandet kommer med ny plade i år. Titlen bliver We Were Dead Before the Ship Even Sank, og det lyder da som en pessimisme, Brock tidligere har sat sin signatur på. Og forresten, hvis du skulle have glemt det, er den tidligere The Smiths-guitarist Johnny Marr blevet medlem af Modest Mouse og spiller således med på den nye plade.

Hvis du er sulten efter en smagsprøve på We Were Dead Before the Ship Even Sank, kan du høre nummeret “Dashboard” på Modest Mouses MySpace-profil.

Der er endnu ikke fastsat udgivelsesdato for We Were Dead Before the Ship Even Sank.

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar

boeger