Nyheder

Sebadoh genforenet

Den originale Sebadoh-line-up med Lou Barlow, Jason Loewenstein og Eric Gaffney er genforenet, og året 2007 byder på en længerevarende amerikanske turné.


I 2005 fortalte Undertoner om, at Dinosaur Jr. havde fundet sammen igen. J Mascis og Lou Barlow havde begravet den gamle stridsøkse, og sammen med trommeslageren Murph er de begyndt at turnere og skrive nyt materiale.

Den skarpe læser kan nu allerede lægge to og to sammen. For dinosaurernes genforening har tilsyneladende tændt en gnist hos Lou Barlow, som ellers i den senere tid har passet egen forretning med soloudgivelsen Emoh.

Barlow har nemlig fundet sammen med sine to gamle bandkammerater Jason Loewenstein og Eric Gaffney, som udgjorde rygraden i Sebadoh, Barlows primære musikalske projekt, efter han forlod Dinosaur Jr. i slutningen af 80’erne.

På Lou Barlows egen lille rodebunke af en hjemmeside, loobiecore.com, fortæller han: »Eric Gaffney og Jason Loewenstein kom til L.A. for en uges omgang klassisk Sebadoh. Det er fantastisk at spille med Eric igen. Jeg havde egentlig glemt, hvilket godt band vi var. Faktisk var jeg nødt til at glemme det, fordi Eric smuttede dengang.«

Sebadoh har foreløbig offentliggjort en længerevarende amerikansk turné. Hvad fremtiden ellers kommer til at byde på fra bandet vides endnu ikke – men mon ikke danske fans håber på en ny plade og en europæisk turné.

Læs mere på www.sebadoh.com

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar