Nyheder

The Defectors er forslåede og tilfredse på ny plade

Den 19. marts skal alle med hang til orgel og fuzz sætte kryds i kalenderen. Det er nemlig udgivelsesdatoen for The Defectors’ fjerde plade Bruised and Satisfied.

Hos Bad Afro elsker de vinyl. Det kommer alle os til gode, som ikke nænner at smide vores pladespillere bort. Det er der nu heller ingen grund til, for der udgives stadig masser af plader i 12″-formatet. Og den gamle forståelse af en a- og en b-side kan desuden ofte fremme oplevelsen af en plade.

Det er en tankegang, som danske The Defectors hylder på deres kommende plade Bruised and Satisfied, som Bad Afro spytter ud den 19. marts.

Pladen er nemlig opdelt i to tematiske halvparter, hvor a-siden rummer The Defectors’ omgang med horror og sleaze (mon ikke det inkluderer masser af orgel og fuzz?), og b-siden præsenterer store mængder af in-your-face garagepunk (mon ikke det inkluderer mere af alting?). Så kan man passende selv vælge, hvilken type Defectors, man helst vil høre – eller tage begge dele separat ind.

For god ordens skyld skal det lige nævnes, at Bruised and Satisfied – ligesom alle andre The Defectors- og Bad Afro-udgivelser – også kan erhverves i det mere moderne cd-format. Herpå er de forskellige dele sat sammen med små lydsekvenser, »så lytteren alligevel fanger meningen,« beretter Bad Afro.

Bruised and Satisfied er The Defectors’ fjerde plade, som udkommer tre år efter forgængeren Turn Me On!, som i den grad faldt i Undertoners smag. »The Defectors er dømt til at slå igennem stort med dette fabelagtige album, der klart kandiderer til prædikatet ’mesterværk’,« lød bedømmelsen. Det er noget at leve op til.

Er du nysgerrig efter at høre et par smagsprøver, bør du straks gå til The Defectors’ MySpace-profil, hvor nummeret “The Teaser” er… ja, en teaser.

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar