Nyheder

Elliott Smith-sjældenheder på vej

En posthum dobbeltopsamling af tidligere uudgivet Elliott Smith-materiale udgives til maj.

Elliott Smith var ikke længere i live, da hvad der skulle blive hans endelige plade From a Basement on a Hill udkom i 2004. Efter en årlang kamp mod depression, alkohol- og stofmisbrug blev Smith fundet død den 21. oktober 2003 af, hvad der mest af alt lignede selvforårsagede knistik i brystet. Han blev 34 år gammel.

Smiths pladeselskab Kill Rock Stars har sammen med Smiths ven og samarbejdspartner Larry Crane gravet dybt i gemmerne og fundet en masse sange og optagelser, som aldrig før har været til offentligt øre. Materialet har de samlet på en dobbelt-cd-opsamling under titlen New Moon, som udkommer på Kill Rock Stars den 8. maj.

Langt størstedelen af sangene er optaget i perioden 1995 til 1997, og stammer altså efter al sandsynlighed fra de studiesessions, der resulterede i pladerne Elliott Smith og Either/Or, hvor især sidstnævnte fremhæves af mange som Smiths ypperste bedrift.

Dele af overskuddet fra salget af New Moon går til Outside in, en organisation der hjælper hjemløse unge.

Tracklist til New Moon:

Cd 1:
1. Angel in the Snow
2. Talking to Mary
3. High Times
4. New Monkey
5. Looking Over My Shoulder
6. Going Nowhere
7. Riot Coming
8. All Cleaned Out
9. First Timer
10. Go By
11. Miss Misery (Early Version)
12. Thirteen

Cd 2:
1. Georgia Georgia
2. Whatever (Folk Song in C)
3. Big Decision
4. Placeholder
5. New Disaster
6. Seen How Things Are Hard
7. Fear City
8. Either/Or
9. Pretty Mary K (Other Version)
10. Almost Over
11. See You Later
12. Half Right

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar

boeger