Nyheder

Nick Drake-sjældenheder på vej

Island udsender plade med sjældent og uudgivet materiale fra den triste englænder.

De store enere bliver sjældent anerkendt i deres samtid, men i tiden der følger. sådan var tilfældet i høj grad for den engelske folk-poet Nick Drake, som i sin korte levetid nåede at udsende de tre plader Five Leaves Left, Bryter Layter og Pink Moon, der med kraftigt eftertryk har præget hele singer/songwriter-scenen siden da – og fortsat gør det.

Nu melder Island, at de i løbet af foråret/sommeren udgiver en plade, der samler sjældenheder og uudgivne sange fra Nick Drakes sessions. Pladen får titlen Family Tree. Der foreligger endnu ingen trackliste.

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar