Nyheder

Smashing Pumpkins opfylder profeti

Nyt album fra The Smashing Pumpkins 7. juli

I 1996 udgav The Smashing Pumpkins b-side-albummet Pisces Iscariot, og til allersidst i coveret stod der noget, der har skabt stor undren blandt fans. Løsrevet fra resten af teksten står trykt: “2007”. Hvad skulle det betyde? Var det mon en profeti om, at der i 2007 vil ske noget særligt?

Nu er vi pludselig i 2007, og frontmand Billy Corgan opfylder profetien. The Smashing Pumpkins gik hver til sit for syv år siden, men er nu genforenet. De har længe arbejdet på nyt materiale, og nu har bandet offentliggjort udgivelsesdatoen: lørdag den 7. juli 2007, eller 07.07.07. Lørdag er jo en usædvanlig ugedag at udgive et album, så det er bestemt ikke tilfældigt. Den skaldede mørkemand, Billy Corgan, har også altid elsket at lægge mysterier ud til sine fans. Nu er ét af dem omsider løst.

Albummet får titlen Zeitgeist, og bliver så The Smashing Pumpkins’ sjette regulære album. Hvem medlemmerne af bandet anno 2007 bliver – udover Billy Corgan og trommeslager Jimmy Chamberlin – er endnu uvist, men ifølge bandets manager er det usandsynligt, at det bliver guitarist James Iha og bassist D’arcy Wretzky-Brown som i de gode gamle dage.

Græskarrene spiller en række koncerter på europæiske festivaler til sommer, og har endnu ingen koncerter planlagt d. 07.07.07 eller dagene omkring – hvilket jo i øvrigt er de dage, hvor Roskilde Festivalen løber af stablen.

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar