Nyheder

Throbbing Gristle klar med anden del

Industrial-genrens fader udgiver sin første plade i 27 år.

Hvis første del stoppede i 1980, må anden del starte i 2007. Der er sikkert andre tanker bag den diffuse titel Part Two – The Endless Not, men den kommende plade, som lander 1. april via Mute, tager i alt fald tråden op igen efter Throbbing Gristles foregående udgivelse Heathen Earth, der daterer helt tilbage til 1980.

Throbbing Gristle krediteres af mange for at være fader til industrial-genren. Deres første udkom i den spæde punktid og var på mange måder lige så revolutionerende i sin maskinelle lyd. Om Throbbing Gristle stadig formår at hærge i året 2007, finder vi ud af i april. Men hvis man smutter ind på bandets MySpace-side, kan man allerede nu få sig et par smagsprøver.

Med de første 4000 eksemplarer af Part Two – The Endless Not følger “totemgaver,” som er lavet af henholdsvis knogle, træ, gummi og kobber. Så kan man passende overveje, hvilket materiale man er mest i humør til.

Part Two – The Endless Not har følgende trackliste
1.Vow of Silence
2.Rabbit Snare
3.Separated
4.Almost a Kiss
5.Greasy Spoon
6.Lyre Liar
7.Above the Below
8.Endless Not
9.The Worm Waits Its Turn
10.After the Fall

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar