Nyheder

Hans Appelqvist spiller på Lab i maj

“Små historier, der både er til hjertet og til ørerne.” Så kort og præcist beskrev Undertoners anmelder, hvad svenske Hans Appelqvist serverede på sit album Naima, der udkom sidste efterår. Albummet var “en trist, men også meget givtig lytteoplevelse, som ikke ligner særlig mange andre plader.”

Appelqvist er en legesyg historiefortæller, men kammer aldrig over i det fjollede. Tværtimod er der en inderlig dybtfølthed over hans lavmælte refleksioner over moral, kærlighed og alt det andet, der til sammen går under navnet ‘livet’.

De fortællinger tager Appelqvist helt sikkert med sig d. 11. maj, når han spiller på Lab i København. Lab har godt nok ikke selv skrevet noget om arrangementet endnu, men på Appelqvists Myspace-side står det om ikke sort på hvidt, så blåt på lyseblåt.

Koncertlisten afslører også, at han dagen inden skal spille koncert i Umeå, der ligger et godt stykke oppe i Nordsverige. Vi krydser fingre for, at den langvarige transport ikke udmatter den fine svenske herre.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar