Nyheder

Odense-band får amerikansk kontrakt

Odenseanske Tine Louise Kortermand og Keith Canisius udgør til sammen duoen Rumskib, der sværger til lag-på-lag-kompositioner a la Cocteau Twins og My Bloody Valentine. Dem kan man høre på Rumskibs Myspace-side.

Det lyder ikke så skidt endda. Og det synspunkt deler det fine amerikanske label Darla, der har kunstnere som Piano Magic, Mahogany og Cocteau Twins-guitaristen Robin Guthrie på holdet. Så selskabet har nu givet Rumskib kontrakt på tre plader.

En anden Darla-stjerne er danske Jonas Munk alias Manual. Rumskibs lyd er ikke ulig hans, og det er ikke helt uforklarligt. Munk har nemlig produceret det selvbetitlede debutalbum, der udkommer i slutningen af april.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar