Nyheder

Scott Walker-film på NatFilm-festival

Senere i dag offentliggør NatFilm-festivalen sit program for dette års festival, og vanen tro vil der være en del film om musik. Blandt andet bliver den meget omtalte Scott Walker: 30 Century Man et af årets tilbud.

Dokumentarfilmen skildrer hele den excentriske musikmagers karriere med særligt fokus på, hvordan Walker arbejdede med albummet The Drift, der udkom sidste år. Undervejs har instruktøren Stephen Kijak talt med en veritabel perlerække af musikalske stjerner, der alle hylder Walkers indflydelse på deres egen musik. Vi nævner i flæng David Bowie, Radiohead, Jarvis Cocker, Brian Eno, Damon Albarn, Neil Hannon, Alison Goldfrapp, Simon Raymonde og Johnny Marr.

Ja, det var faktisk kun toppen af isbjerget. Resten kan du se i Cinemateket lørdag d. 24. marts kl. 21:45, i århusianske Øst for Paradis d. 25. marts kl. 16 eller i Gloria d. 31. marts kl. 18.

Ud over at der, som vi tidligere har skrevet, bliver mulighed for at opleve Bonnie ‘Prince’ Billy live i løbet af festivalen, bliver der også mulighed for at komme tættere på hr. Daniel Smith – bedre kendt som Danielson – takket være A Family Movie, or Make a Joyful Noise Here, der portrætterer Smith og hans Danielson Famile.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar