Nyheder

Beastie Boys tier stille på ny plade

Den amerikanske hiphop-gruppe satser på et instrumentalt udtryk.

Det går sjældent stille for sig på Beastie Boys-plader, men The Mix-up – den syvende plade i rækken – skiller sig alligevel ud fra den øvrige mængde.

Mike D, MCA og Ad-Rock har slukket for mikrofonerne og i stedet fokuseret udelukkende på et instrumentalt udtryk – altså ingen vokaler og ingen samples. Bandet nævner selv inspirationer som Public Image Ltd., Gang of Four, the Slits, Killing Joke. Hvor det så bærer udtrykket henad, må vi vente med at finde ud af til den 26. juni, hvor The Mix-up udkommer.

Også en vokalversion
Helt instrumentale kan Beastie Boys dog ikke holde sig. De er allerede i færd med at planlægge en anden version af pladen, som kommer til at indeholde samarbejder med en bred vifte af “primært nyere” vokalister. Hvilke det bliver er endnu ikke offentliggjort.

Beastie Boys spiller til dette års Roskilde Festival.

Indholdet for The Mix-Up ser således ud:

1. B for My Name
2. 14th St. Break
3. Suco de Tangerina
4. The Gala Event
5. Electric Worm
6. Freaky Hijiki
7. Off the Grid
8. The Rat Cage
9. The Melee
10. Dramastically Different
11. The Cousin of Death
12. The Kangaroo Rat

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar