Nyheder

Christian Marclay og Zeena Parkins live i Århus

Otte mænd, der opfører værker for ghettoblastere som en del af et programpunkt ved navn “mobil lydkunst og gestikbaserende grænseflader”. Nej, de er ikke kede af det hos Spor-festivalen i Århus. Under hovedoverskriften Composing What? blænder den spritnye lyd- og tonekunstfestival fra d. 10. til d. 13. maj op for et musikalsk festfyrværkeri for de mere eventyrlystne lyttere.

Alle fire dage foregår arrangementerne i og omkring Ridehuset, og på åbningsaftenen er det lidt af en stjerne, der entrer scenen. Christian Marclay var en af de første musikere, der skabte ny musik via pladespillere – men selv om han scratchede i pladerne, nærmest før ordet fandtes, var det ikke just hiphop, der kom ud af amerikanerens hænder.

Hans noget mere avantgardistiske eksperimenter har tværtimod bragt ham i samarbejde med folk som Otomo Yoshihide og Sonic Youth. Ved koncerten torsdag optræder Marclay også sammen med andre. Sammen med Jonas Olesen og Bjørn Svin vil han improvisere en rendyrket dj-koncert, og det bliver næppe kedeligt.

Kedsomhed er der heller ikke ligefrem lagt op til, når Matmos og Björks harpenist Zeena Parkins søndag eftermiddag spiller sammen med DNA-trommeslageren og Sonic Youth-legekammeraten Ikue Mori. De er blot ét af tre ensembler, der præsenterer musik til filmen Screen Play, som Christian Marclay er manden bag.

Læs mere om de øvrige koncerter og alt det andet, der sker på festivalen, hos festivalen selv.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar