Nyheder

Forma Nova varmer op i København

Anarkistisk klippe-klistre-electronica a la Goodiepal fra starten af årtusindet. Naivistisk synthpop af den helt, helt lofi slags. Violinisten fra Under Byen. Og en keyboard-fikseret kvartet med forbindelser til Murder og I Got You on Tape.

Næ, Fredericia-festivalen Forma Nova er ikke kede af at lade vidt forskellige udtryk kollidere – og det kommer klart til udtryk, når man ser på listen over optrædende til det såkaldte forspil, som festivalen afholder i København lørdag d. 26. maj.

På spillestedet Global på Nørre Allé optræder nemlig så væsensforskellige kunstnere som Lamburg Tony, De Agtige, Nils Gröndahl i selskab med Oliver Hoiness fra Joy L og Skammens Vogn samt Harmony Boys.

Forspillet er en art forsmag på selve 2007-udgaven af Forma Nova-festivalen, der løbet af stablen fra d. 12. til d. 14. juli, og demonstrerer fint, hvor vidt programmet (atter en gang) spænder. Dog må det siges, at de store navne såsom Schneider TM, ISAN og Tarwater alle peger mod den elektroniske musik, men danske navne som As in Rebekka Maria og snart albumaktuelle Slaraffenland stritter i helt andre retninger.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger