Koncerter

Of Montreal, 06.05.07, Loppen, København

Skrevet af Camilla Grausen

Direkte importeret fra Georgia gjorde Of Montreal søndag til en fest på et varmt og proppet Loppen. Med en kombination af kostumefest og popkoncert fik vi en række af bandets perler, og med Kevin Barnes som kejtet krukke i forgrunden legemliggjorde Of Montreal denne aften sjælen i deres musik.

Amerikanske Of Montreals koncert på Loppen var ikke udsolgt på forhånd, og det store fremmøde lod da også til at komme bag på en del af aftenens koncertgængere. Of Montreal har ikke desto mindre en række af talentfuldt melodiøse plader bag sig. Seneste skud på stammen er primus motor Kevin Barnes’ depressions-selvhelbredelse ved hjælp af alvorlige tekster kombineret af danseglad musik på Hissing Fauna, Are You the Destroyer?. Bandet kunne søndag aften glæde sig over, at de åbenbart har fundet fodfæste i Danmark, og at deres popularitet her er stigende – det blev synliggjort i form af et helt og aldeles proppet Loppen.

Som opvarmning spillede det udmærkede nye danske band The Late Parade et kortere set, men det søndagstrætte publikum fik herefter lov til at vente temmelig længe inden aftenens hovedpersoner indtog scenen. Da de endelig gjorde det, vågnede folk til gengæld op og glemte, at mandag morgen truede lige om hjørnet. Pludselig befandt vi os i selskab med en gruppe farverige 70’er-hippier med guld, glimmer, flæseskjorter, ansigtsmaling og sågar en stor pelshue (der unægteligt må have været ulidelig under den sædvanlige hedebølge på Loppen). Psykedeliske mønstre snoede sig på et lærred bag bandet, og festen var i gang.

Sminket med røde kinder og tung blå øjenskygge, indtog forsanger Kevin Barnes positionen som underholdningsansvarlig og åbnede med “Heimdalsgate Like a Promethean Curse”, der lynhurtigt skruede op for den gode stemning. Herefter førte han os ud på en god og lang tur gennem de festlige numre fra primært Hissing Fauna… og det forrige album The Sunlandic Twins.

Et par af Of Montreals mest smittende popskønheder som “A Sentence of Sorts in Kongsvinger” og “Wraith Pinned to the Mist and Other Games” fik vi ikke at høre, men alligevel var der ingen øjeblikke, hvor Of Montreal gik i stå eller spillede ligegyldige sange. Når intet mangler, selv om favoritterne er udeladt, vidner det om, at bandet virkelig har en ordentlig mængde af gode numre at vælge imellem.

Bandet var så uheldige at døje med tilbagevendende lydproblemer og hylende mikrofoner, men alligevel gennemførte de med sikker hånd en aften, der gav os elementer af pop-lykke, diskodans og reel rockkoncert. Den ordløse “October Is Eternal” skabte en lille pause for Kevin Barnes, der skyndte sig at forlade scenen for at vende tilbage i et nyt sæt tøj. Komplet med hotpants, korte støvler og netstrømper kunne ingen drag queen have overgået ham.

Trods tøjet og make-uppen var attituden fra Kevin Barnes noget kejtet. Han gjorde sig umage for at få gang i sceneshowet, men samtidig så han ikke ud til at være afslappet i sin rolle, og både smil og snak til publikum blev holdt på det minimale. Som hele det nyeste album er en bekræftelse af, er Kevin Barnes bestemt ikke en lalleglad og sceneliderlig egocentriker, og genertheden og alvoren lå hele tiden lige bag de lidt hæmmede bevægelser og usikre blik.

Dette var dog intet minus, for faktisk virkede det charmerende, og Kevin Barnes og hans fire farverige kolleger formåede at levere en dejlig koncertoplevelse. Særligt fordi udtrykket på scenen – kombinationen af alvor, usikkerhed og festglæde – udgjorde en præcis manifestation af ånden i Of Montreals musik.

★★★★★☆

Fotos: Rasmus B.S. Hansen, LiveShot.dk

Skriv et svar