Nyheder

Jazzjuice-festival parat med program

Hvis der blev uddelt priser for klokkeklare, umisforståelige festivalnavne, ville Elektronisk Jazzjuice nok ikke stå specielt langt fremme i køen.
I hvert fald lader det ikke umiddelbart til, at jazz er hovedbestanddelen i Århus-festivalen – men kan man leve med, at der er mere elektronik end messingtrut, er der masser at komme efter.

Spektret af optrædende spænder meget vidt. Mest legendarisk er den 83-årige saxofonist Marshall Allen, der siden 50’erne har været en del af The Arkestra, et band under ledelse af den nu afdøde Sun Ra. Også Jaki Liebezeit har en hel del erfaring med sig. Den 68-årige trommeslager var med til at starte krautrockgruppen Can, og på Jazzjuice optræder han sammen med landsmanden Burnt Friedman.

Fra de hjemlige breddegrader leverer Rump Recordings en god portion af navnene på plakaten, idet både Rumpistol, Karsten Pflum og Badun spiller. Anmelderroste Kirsten Ketsjer kommer også til Århus, mens de aldrende udenlandske stjerner rent aldersmæssigt møder deres modsætninger i Holstebro-trioen Siya Sar.

Festivalen arrangeres af de evigt arbejdsomme folk i Ljud og løber af stablen fra d. 19. til d. 21. juli. Se hele programmet hos Ljud.

Skriv et svar