Nyheder

Jazzjuice-festival parat med program

Hvis der blev uddelt priser for klokkeklare, umisforståelige festivalnavne, ville Elektronisk Jazzjuice nok ikke stå specielt langt fremme i køen.
I hvert fald lader det ikke umiddelbart til, at jazz er hovedbestanddelen i Århus-festivalen – men kan man leve med, at der er mere elektronik end messingtrut, er der masser at komme efter.

Spektret af optrædende spænder meget vidt. Mest legendarisk er den 83-årige saxofonist Marshall Allen, der siden 50’erne har været en del af The Arkestra, et band under ledelse af den nu afdøde Sun Ra. Også Jaki Liebezeit har en hel del erfaring med sig. Den 68-årige trommeslager var med til at starte krautrockgruppen Can, og på Jazzjuice optræder han sammen med landsmanden Burnt Friedman.

Fra de hjemlige breddegrader leverer Rump Recordings en god portion af navnene på plakaten, idet både Rumpistol, Karsten Pflum og Badun spiller. Anmelderroste Kirsten Ketsjer kommer også til Århus, mens de aldrende udenlandske stjerner rent aldersmæssigt møder deres modsætninger i Holstebro-trioen Siya Sar.

Festivalen arrangeres af de evigt arbejdsomme folk i Ljud og løber af stablen fra d. 19. til d. 21. juli. Se hele programmet hos Ljud.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger