Nyheder

Nyt fra Xiu Xiu – og nyt om mere nyt

For godt halvandet år siden udsendte amerikanske Xiu Xiu albummet Ciautistico! under navnet XXL. L’et dækkede over den italienske gruppe Larsen, som havde inviteret Jamie Stewart og Caralee McElroy til støvlelandet.

Det gjorde Larsen igen i slutningen af 2006, hvor de endnu en gang tog Xiu Xiu med ind i deres studie i Torino. Resultatet har fået den ikke helt ligefremme titel ¿Spicchiology? Temaet for pladen er “sadness and violence and history” ifølge Xiu Xiu-frontmanden Stewart, der lod sig inspirere af al den smerte, som den europæiske historie har budt på: “Not to say that Europe knows all, but it has hurt itself for 2000 years, and in America we have only just begun.”

Tracklisten for ¿Spicchiology? ser således ud:
1. So Easy, So Cheap
2. Daydrinking
3. Little Mouse of the Favelas
4. King of Koalas
5. The Green Count Tapes
6. Last in the Society
7. … Nothing About Dwarves?
8. The Tale of Brother Cakes and Sugar Dust

Xiu Xiu er i øvrigt netop nu i gang med de sidste optagelser til et endnu unavngivent album, der følger op på sidste års album, The Air Force.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar