Nyheder

Jandek kommer til Århus

De århusianske koncertarrangører Ljud kunne allerede for nogle måneder siden meddele, at anmelderroste Six Organs of Admittance ville komme til Århus i starten af august. Nu er der kommet mere nyt om Ljuds efterårssæson, og især ét navn springer i øjnene.

D. 14., 15. eller 16. november kommer den mytiske sangskriver Jandek nemlig til Århus. Over de sidste 30 år er der udkommet i omegnen af 50 plader fra Jandek. De byder på en alt andet end konventionel fortolkning af genrer som folk og blues.

Lige så produktiv sangskriveren er, lige så hemmelig er han. Hans sande identitet er kun kendt af meget få, og internt i fanskaren er der stor uenighed om, hvorvidt navnet Jandek blot er et kunstnernavn, der dækker over en sky sangskriver – eller om karakteren Jandek snarere er en konstruktion.

Rollespil eller ej – for tre år siden spillede Jandek for første gang live ved et arrangement i Glasgow. Eller rettere sagt sendte Jandeks pladeselskab Corwood “en repræsentant”, der optrådte. Navnet Jandek blev ikke nævnt på noget tidspunkt.

Siden er der i livesammenhæng blevet lettet lidt på låget, så der nu gerne må stå Jandek på plakater etc. Men hvem det egentlig er, der kommer til Århus til november, er stadig uvist. Uanset (eller måske netop på grund af) dét skal showet nok blive lidt af et tilløbsstykke.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar