Nyheder

Slaraffenland med på Radiohead-hyldest

For knap halvandet år siden fik hyldestpladen Exit Music: Songs with Radio Heads en syngende lussing fra en ret så enig anmelderskare: Radioheads sange trængte overhovedet ikke til at blive genskabt som soul og r’n’b.

Det ikke specielt heldige eksperiment er der næppe nogen, der gentager lige foreløbig (og tak for det), men Radiohead har betydet så meget for så mange, at deres sangkatalog er svært at holde fingrene fra. Ja, i anledning af, at det er 10 år siden, at Thom Yorke & co. udgav OK Computer, har den amerikanske musik-blog Stereogum faktisk opfordret 12 bands til at genindspille albummet.

Blandt dem er danske Slaraffenland, der har taget sig af førstesinglen “Paranoid Android”. Den albumaktuelle kvintet er i selskab med så fine navne som The Twilight Sad, Marissa Nadler og eks-Pedro the Lion-bagmanden David Bazan. Hele tracklisten er her:

1. Doveman: Airbag
2. Slaraffenland: Paranoid Android
3. Mobius Band: Subterranean Homesick Alien
4. Vampire Weekend: Exit Music (For a Film)
5. David Bazan’s Black Cloud: Let Down
6. John Vanderslice: Karma Police
7. Samson Dalonoga feat. The Found Sound Orchestra: Fitter Happier
8. Cold War Kids: Electioneering
9. The Twilight Sad: Climbing Up the Walls
10. Marissa Nadler feat. Black Hole Infinity: No Surprises
11. My Brightest Diamond: Lucky
12. Flash Hawk Parlor Ensemble: The Tourist

Hele baduljen (også det, hmm, diskutable cover) kan hentes hos Stereogum.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar