Nyheder

Tredje Songs of Green Pheasant-album på to år

Ja, man tror det næppe, men Duncan Sumpner alias Songs of Green Pheasant er så langt fra at være oppe på promotion-beatet, at han end ikke har en Myspace-profil. Men han er efterhånden også ved at være kendt for ikke rigtig at gøre det store for at komme frem i lyset.

F.eks. sendte han for fem år siden en demo til Fat Cat Records uden at fortælle dem noget som helst om, hvem han var. Det gjorde, at det tog dem flere år at opspore ham…

Mens Sumpner altså virker lidt pr-modvillig, kan man ikke beskylde ham for at spilde tiden. Den selvbetitlede debutplade udkom for to år siden, efterfølgeren fulgte i november sidste år, og 20. august er den tredje Songs of Green Pheasant-plade så klar.

Den hedder Gyllyng Street og er opkaldt efter en gade i Cornwall, hvor Sumpner boede midt i 90’erne. Ifølge bulletinerne fra Fat Cat Records viser Sumpner nye sider af sit talent. Han har lagt lidt afstand til den klassiske folk-tradition og nærmer sig hist og her bands som Flying Saucer Attack og Bark Psychosis. Tracklisten ser således ud:

1. Boats
2. King Friday
3. The Ballad of Century Paul
4. West Coast Profiling
5. Alex Drifting Alone
6. Fires P.G.R.
7. A Sketch for Maenporth

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar