Nyheder

múm spiller på Vega i november

Hvis du gerne vil i kontakt med dine barndomsminder, kan du bladre i dine forældres fotoalbum og se, hvor tykkindet og velklædt du var dengang.
Skal du dybere ned i grænselandet mellem erindring og glemsel, kan du konsultere fagfolk af mere eller mindre videnskabeligt godkendt art. Eller også kan du vende dig mod islandske múm.

Under det navn har Gunnar Örn Tynes og Örvar Þöreyjarson Smárason i 10 år lavet musik med fokus på barndom, opvækst og ikke mindst den nostalgi såvel som fortrængning, der knytter sig til minderne om tiden som rottehalepige eller træklatredreng. På bandets to første plader var de to tvillinger Gyða og Kristín Anna Valtýsdöttir med og gav med deres skrøbelige, krogede stemmer múm et særegent udtryk.

Siden forlod først Gyða gruppen, og efter den ikke videre succesfulde Summer Make Good sagde også Kristín Anna farvel. Tynes og Smárason blev stædigt ved, og i slutningen af september kommer så album nr. fire, Go Go Smear the Poison Ivy. Og i den anledning tager múm på turné – med Danmark som en af destinationerne.

I stedet for tvillingerne har Tynes og Smárason inviteret en flok venner indenfor, så der i alt bliver seks islændinge og en finne på scenen, når Vega i København d. 26. november lægger lokaler til múms koncert. Med sig har de derfor bl.a. Hildur Gudnadöttir, der tidligere i år udgav soloalbummet Mount A under navnet Lost in Hildurness.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger