Nyheder

múm spiller på Vega i november

Hvis du gerne vil i kontakt med dine barndomsminder, kan du bladre i dine forældres fotoalbum og se, hvor tykkindet og velklædt du var dengang.
Skal du dybere ned i grænselandet mellem erindring og glemsel, kan du konsultere fagfolk af mere eller mindre videnskabeligt godkendt art. Eller også kan du vende dig mod islandske múm.

Under det navn har Gunnar Örn Tynes og Örvar Þöreyjarson Smárason i 10 år lavet musik med fokus på barndom, opvækst og ikke mindst den nostalgi såvel som fortrængning, der knytter sig til minderne om tiden som rottehalepige eller træklatredreng. På bandets to første plader var de to tvillinger Gyða og Kristín Anna Valtýsdöttir med og gav med deres skrøbelige, krogede stemmer múm et særegent udtryk.

Siden forlod først Gyða gruppen, og efter den ikke videre succesfulde Summer Make Good sagde også Kristín Anna farvel. Tynes og Smárason blev stædigt ved, og i slutningen af september kommer så album nr. fire, Go Go Smear the Poison Ivy. Og i den anledning tager múm på turné – med Danmark som en af destinationerne.

I stedet for tvillingerne har Tynes og Smárason inviteret en flok venner indenfor, så der i alt bliver seks islændinge og en finne på scenen, når Vega i København d. 26. november lægger lokaler til múms koncert. Med sig har de derfor bl.a. Hildur Gudnadöttir, der tidligere i år udgav soloalbummet Mount A under navnet Lost in Hildurness.

Skriv et svar