Nyheder

Murcof-album til september

Hånden på hjertet: Det er ikke meget, vi får skrevet om Mexico her på siden. Og der er immervæk andet og mere end mariachi-bands i Hugo Sanchez’ hjemland.

Et af beviserne er Fernando Corona, som siden 2002 har udgivet to fuldlængdeplader og et remixalbum under navnet Murcof. De har budt på en stilren blanding af minimalistisk lyttetechno og klassisk musik, som via antydningens kunst har tematiseret minder – især af den melankolske slags. Og det er med al sandsynlighed også opskriften på Coronas tredje regulære album, Cosmos, der udkommer 17. september.

At titlen og tracklisten er så fokuseret på bogstavet C, giver sådan set sig selv. Første album hed Martes, remixpladen Utopia, og det seneste album hed Remembranza – og alle tre var fyldt med numre, der delte forbogstav med pladen. Med den nye pladetitel på plads mangler der kun en O- og en F-plade, før Corona har bevist, at han godt kan stave til sit eget kunstnernavn.

“Cielo” kan høres på Myspace – og hele tracklisten er her:

1. Cuerpo Celeste
2. Cielo
3. Cosmos I
4. Cometa
5. Cosmos II
6. Oort

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar