Nyheder

Nyt minialbum fra Scott Walker

Scott Walker har altid været en minimalismens mester, når det gjaldt at navngive plader. Hans første fire soloplader bar blot hans fornavn og så ellers numrene 1 til 4.

‘Til the Band Comes In, der var det femte soloalbum, har lige siden udgivelsen i 1970 været Walkers længste pladetitel – og med de to seneste plader, Tilt og The Drift, har Walker virkelig været tilbage i det ordknappe område.

Men noget tyder på, at alle de mange ord, som han har gået og gemt indeni, har foretaget et bagholdsangreb på ham. I hvert fald kan pladeselskabet 4AD fortælle, at Walker d. 24. september udsender et minialbum, der hedder intet mindre end And Who Shall Go to the Ball? And What Shall Go to the Ball?.

Musikken på den 25 minutter lange udgivelse har Walker skrevet til en danseforestilling opført af et Manchester-ensemble, der skiller sig ud ved at bruge handicappede dansere. Ensemblet beskriver Walkers kompositioner som “ildevarslende” – så der er vist ikke tale om de helt store revolutioner i forhold til The Drift.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar