Nyheder

Roky Erickson med på ny Mogwai-plade

Hidtil har skotske Mogwai holdt sig til at bruge gæstevokalister fra deres bekendtskabskreds såsom Gruff Rhys fra Super Furry Animals og Aidan Moffat fra hedengangne Arab Strap. Men på deres nye album, som de i disse uger er ved at indspille, har de en noget overraskende gæst, kan Birmingham Post berette.

Det eneste nummer, som indtil videre er færdigt, byder nemlig på den sprukne røst, der tilhører psych-legenden Roky Erickson – en herre, som Undertoners anmelder kaldte “en af verdens klart bedste sangere og en verdensklasseguitarist af den absolut mest slidte skuffe” efter hans ellers ikke alt for ophidsende koncert på årets Roskilde Festival.

Det må siges at være lidt af et scoop for Mogwai, som dog har gået og gemt på nummeret i et stykke tid. 13th Floor Elevators-forsangerens vokalvisit skulle nemlig have været med på Mr. Beast, der udkom for snart halvandet år siden, men nu må vi i stedet vente indtil starten af 2008, hvor Mogwais sjette regulære album formodentlig er klar til udgivelse.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar