Nyheder

Galaxie 500-frontmand til Danmark i november

Op gennem 80’erne var Dean Wareham forsanger og guitarist i legendariske Galaxie 500. I 90’erne stod han i spidsen for Luna, som vist aldrig bliver helt lige så legendariske, men mindre kunne bestemt gøre det – trofaste tilhængere havde Luna i al fald masser af.

I de seneste år har han helliget sig et projekt med et lidt mere jordbundent navn. Det hedder Dean & Britta og er, ikke overraskende, en duo bestående af Wareham og hans kone Britta Phillips.

De udsendte tidligere i år albummet Back Numbers, og inden længe er de parat til at tage på turné, hvilket bringer dem til Danmark. Nærmere bestemt indtager de d. 23. november Studenterhuset i København, mens Voxhall i Århus lægger scene til et show to dage senere.

Siden Galaxie 500-tiden har Wareham skruet en hel del ned for guitarekvilibrismen; tjek det afdæmpede udtryk på duoens MySpace-side.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger