Nyheder

Islands-medlem i spændende samarbejder

Nick Thorburn erklærer sig tilhænger af band-bigami.

Hvem siger, at man skal binde sig til et enkelt band? Det er vel, hvad man har sideprojekter til. Og når man hedder Nick Thorburn og ligger inde med en masse idéer, der går på tværs af genreskel og involverer en række spændende samarbejder, så skal man ikke lade sig stoppe.

Thorburn kender man bedst fra de canadiske grupper The Unicorns, som opløste sig selv efter blot én plade, og Islands, som endnu eksisterer.

En af Thorburns mest spændende kolloborationer er med tidligere Islands-medlem Jamie Thompson, Syd Butler fra Les Savy Fav og Chris Taylor under navnet Juiced Elfers. Indtil videre har dette samarbejde kun resulteret i en enkelt koncert.

Samme trekløver stak hovederne sammen med Dante DeCaro og Hadji Bakara fra Wolf Parade og Amber Webber fra Black Mountain under det sære navn Final Fantasy: Online aka Internet. Denne kolloboration har også kun resulteret i en enkelt koncert, som der allerede eksisterer videooptagelser af på YouTube (se f.eks. videoen nedenunder, hvor de prøver kræfter med Annie-sangen “Dumb Dog”)

Også hiphop
Men Thorburn har mere blod på tanden. Han har dannet projektet Reefer sammen med hiphop-producer Daddy Kev. De har bl.a. været et smut på Hawaii for at indspille et minialbum med seks numre under titlen The Life Narcotic. Pladen er sat til at udkomme tidligt næste år på Alpha Pup.

Vi skal også have lidt nyt fra Islands. De bidrager med nummeret “Joy” til en compilation ved navn Worried Noodles, som udkommer 23. oktober på Tomlab.

Final Fantasy: Online aka Internet spiller “Dumb Dog” fra Annie

Læs også Undertoners anmeldelser af:
Islands: Return to the Sea
The Unicorns: Who Will Cut Our Hair When We’re Gone?

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar