Nyheder

Kommunal plan: LAB skal rives ned

De seneste år har Vesterbrogade 107B været et af de bedste steder i København at gå til electronica-koncerter. Inde i baggården ligger spillestedet LAB nemlig, men står det til Københavns Kommune, skal det ikke blive ved med at være sådan.

Hele den karré, der ligger i en trekant langs Vesterbrogade, Enghavevej og Sundevedsgade, skal byfornyes, og ifølge kommunens startredegørelse om projektet skal den bygning, hvor LAB hører til, jævnes med jorden, så der kan blive plads til en græsplæne.

Arrangørgruppen Komponent har LAB som sin base. Dette efterår betyder det, at navne som Dntel, DAT Politics og Fennesz er på plakaten på Vesterbrogade.
Samlet set laver Komponent et par koncerter pr. måned, men hvis kommunens planer bliver til virkelighed, falder den frekvens helt sikkert, siger Christian Rohmann fra Komponents projektgruppe: “Vi kan godt arrangere flere koncerter andre steder i byen, end vi gør i dag, men uden et fast koncertsted kan vi ikke holde samme aktivitetsniveau.”
Ifølge Rohmann falder planen i tråd med en tendens, der har præget København de seneste år: “LAB er et af de sidste koncertsteder, der ikke er gennemkontrolleret. Men den slags steder, der ikke passer ind, forsvinder.”

At kommunen er kommet så langt med planerne om at rive LAB ned, overrasker Christian Rohmann, der godt havde hørt snak om, at der måske ville ske noget. “Men vi troede, det var for dyrt for dem at rive det ned for at lave en græsplæne.”

Den slags synspunkter får LABs brugere mulighed for at fremføre over for kommunen. Ifølge startredegørelsen skal forslaget nemlig nu drøftes med områdets beboere. Kommunens tidsplan siger, at den endelige beslutning om saneringen skal være på plads i april 2008, hvorefter nedrivningen vil begynde hurtigst muligt.

Teknik og miljø-forvaltningen i Københavns Kommune oplyser, at der ikke er kutyme for, at kommunen sørger for genhusning i sager som denne. Til gengæld er der en mulighed for, at der kan blive tale om økonomisk kompensation i forbindelse med nedrivningen.

Skriv et svar