Nyheder

Smugkig og -lyt nye ting fra Sigur Rös

Der er gået to år siden, islandske Sigur Rös sidst udsendte et album, nemlig Takk. Men mens alskens tv-stationer har konkurreret om at bruge islændingenes musik i flest mulige sære sammenhænge (BBC tager nok prisen ved at have brugt en sang som underlægningsmusik til Wimbledon-trailere sidste år), har kvartetten nu ikke siddet med hænderne i skødet.

Tværtimod spillede de sidste sommer en række koncerter i såvel store som små byer i hjemlandet. Optagelserne derfra udgør en vigtig del af dokumentarfilmen Heima, som udkommer på dvd d. 5. november. Mere præcist drejer det sig om en dobbelt-dvd, hvor den ene disc rummer dokumentaren, mens den anden rummer fulde versioner af de sange, der bliver spillet undervejs i filmen. Se filmens trailer hér.

Samme dato udsender Sigur Rös endnu et resultat af deres aktiviteter siden sidste album. De slipper nemlig dobbeltalbummet Hrvaf/Heim. De fire sange på cd 1 er en studieoptagelse af diverse sjældne sange, mens den anden cd byder på akustiske indspilninger af sange fra gruppens bagkatalog. Tracklisten ser i sin fulde længde således ud:

Cd 1:
1. Salka
2. Hljömalind
3. í gær
4. Von

Cd 2:
1. Samskeyti
2. Starálfur
3. Vaka
4. Agætis Byrjun
5. Heysátan
6. Von

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar